Aanbod Bodega's Van Spanje

 

Adegas A Coroa

Er gaat een legende rond in Galicië dat er in Valdeorras op bepaalde plaatsen objecten in de grond gestopt werden en dat na enkele maanden wachten er terug goud werd opgehaald. In zekere mate kan je deze legende toepassen op wat ze bij adegas a coroa doen. Ze nemen druiven mee in hun kelder en na een paar maand kan je zeggen dat ze met goud terug bovenkomen. Zo goed is de kwaliteit van hun wijn, en de gouden kleur ervan benadrukt dit nog eens.

Een adega betekent letterlijk ‘trefpunt voor verhalen van alledag onder genot van een drankje/hapje’. De bodega is genoemd naar zo’n bijeenkomstplaats van de Romeinen, daar ze gevestigd is in een gerestaureerde adega. De familie Lopez die deze bodega heeft gesticht is er in geslaagd om een perfecte synthese te maken van traditie en progressie. Ze beschikken over 30 hectaren grond met oude godello wijnstokken. De wijngaarden zijn op verschillende plaatsen gelegen, steeds onder verschillende klimatologische omstandigheden, maar wel met de dezelfde alluviale klei bodem.

Men maakt slecht één wijn, maar wat voor een! De lijfspreuk van oenoloog Lopez luidt: ‘We maken liever wat minder, maar beter’. A coroa wordt samen met de wijn van Palacios beschouwd als de beste van de regio. Het grote voordeel dat deze wijn heeft is dat hij bijna de helft van zijn concurrent kost. Deze uitmuntende wijn is een must voor elke liefhebber van witte wijnen!producten van deze bodega