Aanbod Bodega's Van Spanje

 

Castillo de Monjardin

Deze bodega is een van de populairste stopplaatsen voor wijntoerisme. Gezien de uitstekende reputatie die hun wijnen genieten in Spanje, maar ook over de grens van Frankrijk, is dit geen verrassing. Maar er zijn veel meer redenen; de prachtige ligging van de kelders tenmidden van de wijnvelden bij het inrijden van een middeleeuws, tegen een bergwand aangelegen dorpje, de schitterend en authentiek gerestaureerde kelders in een 19e-eeuws gebouw opgetrokken in monasterium-stijl, en tenslotte een uitstekend restaurant waar men in een rustgevende omgeving van de plaatselijke specialiteiten kan genieten.

De bodega werd in 1988 opgeicht door Victor del Villar en zijn vrouw Sonia Olano. Ze is gelegen in Tierra Estella, een exceptioneel gebied voor wijnbouw, zoals in de twaalfde eeuw reeds werd gequoteerd door de Calixtinus Code ‘’ Estella, een land van optimale wijn’’. Het extreme klimaat op de hoger gelegen gebieden Villamayor vult de Chardonnay met unieke en intense aroma’s die uitmuntende witte wijnen zullen voortbrengen. Het mildere Los Arcos daarentegen biedt de ideale omstandigheden voor de rode druiven. In de hete zomers worden de wijnvelden gekoeld door de Cierzo-wind. Bij Castillo de Monjardín kiezen ze voor kwaliteit boven kwantiteit. Van Chardonnay , Cabernet en Merlot worden daarom elk jaar de klonen geplant met de laagste opbrengst zodat de druiven meer kans hebben om tot optimale rijping te komen. De aanplanting gebeurt via de Coron-Royal methode, de druiven genieten zo optimaal van het zonlicht en kunnen makkelijk onderhouden worden.

Castillo de Monjardin is vooral bekend buiten Spanje voor zijn schitterende chardonnay wijnen. Dit is terecht, want hun witte wijnen behoren zonder twijfel tot de top van Spanje en worden keer op keer verkozen tot beste van Navarra. Topper hier is de ‘’chardonnay barrica’’, Dit wil echter niet zeggen dat hun rode wijnen niet meetellen, integendeel, de monovarietal Merlot die ze maken is van uitmuntende kwaliteit, zonder meer een van de beste die op de Spaanse markt te vinden is en bovendien tegen een behoorlijk democratische prijs. Verder is er een Crianza en een Reserva voor de liefhebbers van de meer klassieke stijl van wijnen.producten van deze bodega