Geschiedenis

Rik Pauwels - Wijnen Pauwels

De Bvba Pauwels en zonen werd eind 1952 opgericht door Rik Pauwels, en is nu reeds 50 jaar actief in de importsector vanuit zuiderse landen. Daardoor hebben we een uitgebreide en onschatbare kennis opgedaan over deze gebieden. Waar we tot nu vooral gespecialiseerd waren in de import van fruit en groenten en hier een reputatie hebben opgebouwd van steeds de kwalitatief meest hoogstaande producten te leveren, willen we dit nu ook bereiken met de import van wijn. Ook hier willen we onze klanten de beste prijs-kwaliteit van de markt aanbieden. Dit trachten we te bereiken door grondige voorbereiding en nauwe samenwerking met onze leveranciers. De expertise en knowhow ter plaatse zijn gegroeid door contacten en relaties die door de jaren heen gegroeid zijn.

Ons aanbod is steeds groeiende en de volgende jaren zullen ook wijnen uit andere landen aangeboden worden. We hebben gekozen om met Spanje te beginnen gezien er volgens ons en vele kenners van het Iberische schiereiland de beste wijnen aan de correctste prijzen gemaakt worden. Ter plaatse werken we samen met een sommelier van een met drie michelin-sterren bekroond restaurant te Valencia. Verder wordt elke wijn uitgebreid getest door een panel bestaand uit zowel professionals als gewone wijnliefhebbers alvorens de beslissing valt of hij een plaats krijgt in onze wijnportfolio.

Klantentevredenheid staat bij ons op nummer 1. Daardoor kan u steeds rekenen op stipte en snelle levering, constante bereikbaarheid, en correcte prijzen. Verder zal u vanaf deze zomer ook in onze vinotheek terecht kunnen om in een prachtig zuiders aandoend kader onze wijnen te komen degusteren.

Bij de presentatie van de wijnen zal u steeds de waardering krijgen van wijncritici zoals Robert Parker en andere wijngoeroes en vakpers. Wij geven dit mee als kenmerk en als richtlijn voor geïnteresseerden. Het is evenwel nog steeds zo dat de beste wijn diegene is waar je zelf het meest van geniet onafgezien van welke quoteringen dan ook. Het smaakpalet van elk individu is immers verschillend!Spanje en Applellaties
Spaanse Bodega's
Onze Wijnen In Promotie
Onze Wijnen - Zoekfunctie