Aanbod Bodega's Van Spanje

 

Marco Abella

Sinds de 15de eeuw bezit de Marco familie reeds wijngaarden in Porrera, het hart van de Priorat appellatie. In 2001 besloot David Marco van deze uniek gelegen wijngaarden gebruik te maken om zelf één van de beste terroirwijnen te maken uit Priorat en bijgevolg heel Spanje.

De beste Priorat wijnen zijn gekenmerkt door een zeer sterke mineraliteit, verkregen door de leistenen ondergrond. Om het unieke terroir van Priorat nog meer te laten weerspiegelen in zijn wijnen, besloot david om volledig ecologisch en biodynamisch te werken. Geen onkruidverdelgers, geen kunstmeststoffen, geen pompen of kunstmatige gistprocessen...

Vanuit perfectionistisch oogpunt heeft David verder beslist om niet enkel per perceel en per cépage te vinificiëren, maar zelfs de oostelijke en westelijke opbrengst krijgen per struik een apart élévage. Wetende dat ze de opbrengst per struik tot 500 gram beperken door herhaaldelijk bijsnoeien, is dit bijna maniakaal te noemen. Maar de resultaten zijn dan ook indrukwekkend.

de totale produktie van Marco Abella is beperkt tot naargelang jaargang 50-80.000 flessen.producten van deze bodega