Aanbod Bodega's Van Spanje

 
Bodega Don Diego

Bodega Don Diego

Bodegas Don Diego is het resultaat van een generatieslange traditie van viticulteurs. Diego Escudero treedt zo in de voetsporen van zijn vader Pedro, die reeds vele jaren naam heeft gemaakt in de wijnwereld. De perfecte ligging van de wijngaarden is fundamenteel voor de kwaliteit van de Verdejo. Bij de familie Escudero liggen ze in het hart van de D.O. Rueda en bij wijze van spreken in de achtertuin van de bodega, waardoor de zeer zuurstofgevoelige Verdejodruif in zo perfect mogelijke toestand in de depositos aankomt. Men gebruikt de meest moderne machinale druifplukmachines om te oogsten, omdat door de gevoeligheid van de Verdejo dit zowat de enige regio zal zijn waar machinaal plukken de voorkeur geniet om de beste wijnresultaten te halen.

De mooiste eer die deze bodega al te beurt is gevallen is ongetwijfeld dat ze door de Wijnguru Michael Franz bij de beste 3 wijnen van de Rueda-appellatie gerekend wordt. Verder ook nog enkele +90 scores van onder andere Wine Advocate en andere gespecialiseerde magazines, bewijzen dat deze bodega als topper mag gecatalogiseerd mag worden. Bovendien bieden ze dit alles aan tegen zeer democratische prijzen.

De bodega brengt Vier wijnen op de markt. De Tramoya Rueda (50%Verdejo, 50%Rueda) en Tramoya Rueda Verdejo (100% Verdejo), beiden heerlijke frisse en fruitige wijnen. Daarnaast een echt pareltje van Don Diego, de Tramoya Elite, op exclusieve wijze geproduceerd en daardoor gezegend met een ongelooflijke complexiteit en unieke stijl. En tenslotte de met prijzen overladen Tramoya fermentado en Barrica die zes maand op eiken vaten gelagerd wordt.producten van deze bodega